Logo-1

Stencil street art radionica

Prošlog vikenda je u galeriji „Macut“ na Spensu održana prva, ove godine, street art radionica za sve zainteresovane bez obzira na pol, godine ili bilo koju drugu podelu. 

Na početku je naš kolega iz organizacije Radovan Dejanović održao kratku prezentaciju o tome kako je nastala street art umetnosti i stilovima crtanja i kratkog razgovora o značajnim poznatim svetskim umetnicima i porukama koje oni šalju i zbog čega je ova umetnost toliko postala zanimljiva svima.

Predavač domaćin na ovoj radionici je bio Jovan Špira Obradović prepoznatljiv street art i multimedijalni umetnik novosadske scene, a i šire. 

Prisutnima je predstavljena stencil tehnika i način izrade šablona, a nakon toga su imali priliku i da naprave svoj prvi rad koji smo preslikavali na papir ili na majicu. 

Na platou ispred Spensa smo improvizovali veliki zid na kom su sve svi oprobali da nacrtaju nešto sa sprejevima. Bilo je veoma inspirativno i zabavno za sve prisutne, a naročito za najmlađe koji su po prvi put imali priliku da uzmu sprej u ruke.

Naredna radionica je zakazana za 30. mart (subota) od 15 do 19 časova, a na ovoj radionici su tema grafiti i kako napraviti svoj jedinstveni potpis. Prisutni će imati priliku da čuju, ali i da se oprobaju uz pomoć najpoznatijeg novosadskog street art umetnika Uroša Štrboje. 

Prijave na sledećem linku: https://www.streetartnovisad.com/street-art-skola/

Translate »
Translate »